24 Nisan 2012 Salı
23 Nisan 2012 Pazartesi
22 Nisan 2012 Pazar
20 Nisan 2012 Cuma
YALANCI MANTI
MANTI
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.
1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.
ÇOK GÜZEL KULE PASTA
YILLAR ÖNCE BONSAİCİCEGİ BLOGCUDAN ALMIŞTIM BU TARİFİ ÇOK GÜZEL OLUYOR YAPMAK İSTEYEN HİÇ TEREDÜT ETMEDEN YAPABİLİR ÇOK GÜZEL OLUYOR...
PASTA
NETTEN beyendiğim tarifler(bonsaicicegi.blogcu.)
KULE PASTA
Bu
pastayi dün hazirlamistim.Gecenlerde bu pastayi Oktay Usta tv
programinda yaparken gördüm ,cok hosuma gitmisti.Ama ben pandispanyasini
daha farkli yaptim.Aslinda bu sabah bir arkadasima kahvaltiya
gidicektim pastayi da giderken ona götürücektim.O niyetle yapmistim. Ama
bulusmamiz iptal olunca pasta bana kaldi.Bizde evde iki kisiyiz bu
pasta bize cok . Bende dedimki hep beraber oturup blogcu arkadaslarla ve
bloguma ziyarete gelenlerle yiyelim.
MALZEMELER:
Pandispanyasi icin:
· 4 yumurta
· 4 kahve fincani un
· 3 kahve fincani seker
· 1 paket kabartma tozu
Kremasi icin:
· 3 su bardagi süt
· 1 su bardagi toz seker
· 3 yemek kasigi un
· 1 paket vanilya
Ici ve üzeri icin:
· Cesitli meyvalar
· Kremsanti, süt
· gida boyasi
· renkli seker parcaciklari
YAPILISI:
Öncelikle pandispanya malzemeleri bir kabin icerisine konulur ve
cirpilir. Yaglanmis kaliba dökülür ve 175°C isitilmis firinda pisirilir.
Bu arada yukarki krema malzemeleriyle krema pisirilir.
Pisen pandispanya biraz iliyinca pasta levyesi veya bicak yardimiyla ikiye ayrilir.
Büyük
boy yuvarlak salata kasesi icine kenardan tasacak sekilde strec folya
konulur onunda üzerine yani büyük kasenin icine ilik kek in bir parcasi
konulur (Strec folya cikarirken daha kolay oluyor,resimde folyo yok
cünkü ben unuttum.)Burayi tiklarsan resmini görebilirsiniz http://img.blogcu.com/uploads/bonsaicicegi_DSC00753.JPG
.Icine kesilen meyvalardan biraz konur ve üzerine kremadan biraz
dökülür. Ortasina tekrar meyvalardan konur onunda üzerine kremadan
dökülür ve diger kek in parcasiyla üzeri güzelce kapatilir.Böylece
buzdolabinda bir gün bekletilir.
Ertesi
gün bir tabaga ters cevrilir ve istenilen sekilde üzeri süslenir. Ben
cevirdikten sonra üzerine kremsanti hazirlayip sürdüm. Daha sonra en
tepeye meyvalar koyup ,kenarlarini icine yesil gida boyasi kattigim
kremsantiyle süsledim. Etrafina seker parcaciklari ekledim.
AFIYET OLSUN...
29 Mart 2012 Perşembe
18 Mart 2012 Pazar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Satılık şema
2209-Flört ...