24 Kasım 2012 Cumartesi

örgü boyunluk modeli örneği çeşiti ve detaylı resimli anlatım yapılışı sizlerle…

Kış aylarının en temel giyim aksesuarları içerisinde yer alan örgü boyunluk modellerinden bir alternatifi seçerek, sizler için sunuyoruz.
Örgü işi yapan bir kişi tarafından gerçekten özenilerek hazırlanan ve şık yapısı ile bir hayli dikkat çekici olan bu örgü boyunluk modeli, her ne kadar detaylı bir yapılış biçimine sahip olsa da, modeli bitirdikten sonra elde edeceğiniz sonucu hayal ettikçe, tüm yorgunluğunu unutacak ve modeli işlemeye devam edeceksiniz. Gerçekten harika bir görünüm şıklığına sahip olan bu örgü boyunluk modelini mutlaka ama mutlaka değerlendirmeli ve modeli oluşturarak gardroplarınıza eklemelisiniz.
Örgü boyunluk modeli ve yapılışına baktıktan hemen sonra, sizler için seçtiğimiz diğer örgü boyunluk modellerine de bir göz atmalı ve içinize sinen tasarımı seçmelisiniz hanımlar…
MALZEMELER
ORTA KALINLIKTA YÜN
ŞİŞ NO 4
TIĞ NO 3.5
YAPILIŞI
7 İlmek ile başlanır. 7 diş haroşo örülür. Sıra başında 1 ilmek arttırılır. 5 diş haroşo da, bir sıra başında arttırılıp, son iki ilmeği örmeden geri dönülür. Bu işleme 21 ilmek olana kadar devam edilir. Daha sonra aynı şekilde eksiltilip boyunluk tamamlanır.
NOT: Arttırma işlemi örgünün hep aynı tarafında yapılır.
ÇİÇEK VE YAPRAKLAR
4 zincir çekilip kapatılır. 12 tane sık iğne yapılır. Arttırarak 4 cm’lik daire olana kadar örülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Satılık şema

                                                                                                  2209-Flört                                ...