19 Haziran 2015 Cuma
Raoul Maucherat de Longpré (1843-1911)
Raoul Maucherat de Longpré 1843 yilinda, aristokratik fakat yoksul bir ressam ailesinde dunyaya gelir. 12 yasindan itibaren bir fransiz firmasinda, vantilâtör üzerine boyamakla hayatini kazanmaya basliyor. 1883 Denver, Colorado'da tuallerinden bir tanesi sergilenmistir. Kuçuk kardesi Paul 'da çiçekler uzerine uzmanlasmis bir ressamdir. Raoul zamanla tuallerinde olusturmus oldugu buketlerin her bir çiçegin ayri bir duygu dili oldugunu ifade etmistir.Misal beyaz leylaklarin temiz ve saf bir sevgiyi ifade etmesi gibi koyu pembe leylaklar ise askin ilk hislerini temsil eder. Güllere gelince, bin bir çesit renklerine göre ve yanindaki çiçeklere göre ayri ayri manalar tasir... Bugun bir çok ünlü müzelerde tualleri bulunmaktadir :Fleischer, Scotsdale, AZ; la forte Musée Margaret Woodbury à Rochester, NY, le Musée d'art Brockton Brockton, MA; l'Institut Hunt , Pittsburgh , PA ve Musée National d'Art Américain, Smithsonian Institution, Washington, DC
goblen. crossstitch , xstich
14 Haziran 2015 Pazar
4 Haziran 2015 Perşembe
4 Mayıs 2015 Pazartesi
2 Mayıs 2015 Cumartesi
Çiği börek
Çiğbörek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.
Çiğ börek veya özel isim olarak Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Bu börekTürkiye'nin yerli halkı tarafından Türkiye Türkçesi'nde adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuştur, bu yemek Çiğ Köfte gibi çiğ et ihtiva etmez, ancak et böreğe (içli köfte gibi birçok Anadolu yemeğinin tersine) pişirilmeden konur.
Böreğin adı konusunda çeşitli görüşler vardır. Bir görüş "şırbörek" adının pişerken çıkan kızarma sesinden geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş de Kıpçak lehçesindeki lezzetli anlamındaki "çi"den geldiğini öne sürer.
Tarifi
Malzemeler: 1 kg un, 2,5 bardak kadar su, yeterince tuz, yarım kilo kıyma, normal büyüklükte iki veya üç soğan, bir tatlı kaşığı karabiber, kızartma icin yağ.
İç Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve yeterince su ile koyu bir macun kıvamı alana kadar karıştırılır. Hamurun Hazırlanması: Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yoğrulur. Hamur kolay açılabilecek bir halde olmalıdır "kulak memesi" denilen yumuşaklık gibi ve dinlenmeye bırakılır. Yarım saat kadar sonra Hamurdan istenilen büyüklükte [örneğin Limon iriliğinde] parçalar kesilir. Her parça yufka halinde fakat yufkadan kalın olarak oklava ile açılır. Hazırlanan kıymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasığı kadar açılan daire seklindeki hamurun bir yarısına kenarlarda bir parmak kadar boşluk bırakılarak yayılır. Yufkalar ikiye katlanıp bir küçük tabağın kenarı ile veya bir yufka Ruleti yardımıyla yarım daire seklinde kesilir ve yapıştırılarak kapatılmış olur. Bu hazırlanan Çiğbörekler ikisi bir arada olarak önceden kızdırılmış yağda kızartılır. Hazırlanan çiğbörekleri fazla bekletmeden kızartmak gerekir, uzun zaman beklenirse içine konan Kıymanın sululuğu hamurun epeyce yumuşamasına yol acar ve alıp tavaya koymak zorlaşır ve çiğböreklerin sekilerli bozulabilir. Çiğbörekleri açarken büyüklüklerinin kızartmada kullanılacak tavanın büyüklüğüne uygun olmasına dikkat edilmelidir. Çiğböreğin içinin sulu (sorpalı) kalması ve içinin yarılarak yağ içmemesi istenir.
Geleneksel olarak, çiğbörek şöyün kazan denen yarımküre şeklindeki ince dökme kazanlarda kızartılır.
KAYNAK:http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C4%9F_b%C3%B6rek
27 Mart 2015 Cuma
18 Ocak 2015 Pazar
Kasnakta kuşlu kanaviçe modeli
Çok kolay proje .Herkes yapabilir .Tuhafiyeler den Sseçeceğiniz DMCnin veya bütçenize uygun ve çokta güzel yerli etaminlerden seçebilirsiniz.i(oleee artık yerli etaminlerde de çok çeşit var)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Satılık şema
2209-Flört ...
-
Çarpı işi tekniği cross stitch, satılık şema, kanaviçe şemaları, kanaviçe pano, kanaviçe nevresim takımı, kanav...