19 Haziran 2015 Cuma

Raoul Maucherat de Longpré (1843-1911)


 Raoul Maucherat de Longpré 1843 yilinda, aristokratik fakat yoksul bir ressam ailesinde dunyaya gelir. 12 yasindan itibaren bir fransiz firmasinda, vantilâtör üzerine boyamakla hayatini kazanmaya basliyor.  1883 Denver, Colorado'da tuallerinden bir tanesi  sergilenmistir. Kuçuk kardesi Paul 'da çiçekler uzerine uzmanlasmis bir ressamdir. Raoul zamanla tuallerinde olusturmus oldugu buketlerin her bir çiçegin ayri bir duygu dili oldugunu ifade etmistir.Misal beyaz leylaklarin temiz ve saf bir sevgiyi ifade etmesi gibi koyu  pembe leylaklar ise askin ilk hislerini temsil eder. Güllere gelince, bin bir çesit renklerine göre ve  yanindaki çiçeklere göre ayri ayri manalar tasir... Bugun bir çok ünlü müzelerde tualleri bulunmaktadir :Fleischer, Scotsdale, AZ; la forte Musée Margaret Woodbury à Rochester, NY, le Musée d'art Brockton  Brockton, MA; l'Institut Hunt , Pittsburgh , PA  ve Musée National d'Art Américain, Smithsonian Institution, Washington, DC























goblen. crossstitch , xstich

2 Mayıs 2015 Cumartesi

Çiği börek

Çiğbörek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.
Çiğ börek veya özel isim olarak Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Bu börekTürkiye'nin yerli halkı tarafından Türkiye Türkçesi'nde adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuştur, bu yemek Çiğ Köfte gibi çiğ et ihtiva etmez, ancak et böreğe (içli köfte gibi birçok Anadolu yemeğinin tersine) pişirilmeden konur.
Böreğin adı konusunda çeşitli görüşler vardır. Bir görüş "şırbörek" adının pişerken çıkan kızarma sesinden geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş de Kıpçak lehçesindeki lezzetli anlamındaki "çi"den geldiğini öne sürer.

Tarifi

Malzemeler: 1 kg un, 2,5 bardak kadar su, yeterince tuz, yarım kilo kıyma, normal büyüklükte iki veya üç soğan, bir tatlı kaşığı karabiber, kızartma icin yağ.
İç Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve yeterince su ile koyu bir macun kıvamı alana kadar karıştırılır. Hamurun Hazırlanması: Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yoğrulur. Hamur kolay açılabilecek bir halde olmalıdır "kulak memesi" denilen yumuşaklık gibi ve dinlenmeye bırakılır. Yarım saat kadar sonra Hamurdan istenilen büyüklükte [örneğin Limon iriliğinde] parçalar kesilir. Her parça yufka halinde fakat yufkadan kalın olarak oklava ile açılır. Hazırlanan kıymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasığı kadar açılan daire seklindeki hamurun bir yarısına kenarlarda bir parmak kadar boşluk bırakılarak yayılır. Yufkalar ikiye katlanıp bir küçük tabağın kenarı ile veya bir yufka Ruleti yardımıyla yarım daire seklinde kesilir ve yapıştırılarak kapatılmış olur. Bu hazırlanan Çiğbörekler ikisi bir arada olarak önceden kızdırılmış yağda kızartılır. Hazırlanan çiğbörekleri fazla bekletmeden kızartmak gerekir, uzun zaman beklenirse içine konan Kıymanın sululuğu hamurun epeyce yumuşamasına yol acar ve alıp tavaya koymak zorlaşır ve çiğböreklerin sekilerli bozulabilir. Çiğbörekleri açarken büyüklüklerinin kızartmada kullanılacak tavanın büyüklüğüne uygun olmasına dikkat edilmelidir. Çiğböreğin içinin sulu (sorpalı) kalması ve içinin yarılarak yağ içmemesi istenir.
Çiğbörek ayran veya çay ile sunulur.
Geleneksel olarak, çiğbörek şöyün kazan denen yarımküre şeklindeki ince dökme kazanlarda kızartılır.

    KAYNAK:http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C4%9F_b%C3%B6rek








    18 Ocak 2015 Pazar

    Kasnakta kuşlu kanaviçe modeli

    Çok kolay proje .Herkes yapabilir .Tuhafiyeler den  Sseçeceğiniz DMCnin veya bütçenize uygun ve çokta güzel  yerli etaminlerden seçebilirsiniz.i(oleee artık yerli etaminlerde de çok çeşit var)


    Goblen işleme kasnakları












    Satılık şema

                                                                                                      2209-Flört                                ...