2 Aralık 2015 Çarşamba

Kanaviçe işleme teknikleri

Çarpı

İgne ardı


fransız düğümü

Fransız Düğümü/Tohum İşi Nasıl Yapılır?
İp, iğnenin üzerine saat yönünün tersine olacak şekilde iki defa sarılır. Sarılan ipler birlikte itilip iğnenin ucuna doğru ilerletilir ve iğne, yüzeye çıktığı noktadan tekrar kumaşın altına doğru batırılır. İğne çekildiğinde yüzeyde kalan ip düğüm şeklini almış olur.

Fransız düğümünün veya bizdeki yaygın bilinen adıyla tohum işinin daha büyük oması için ipi daha fazla sarmak düzgün olmayan bir düğüme yol açar. Eğer daha iri tohum işi oluşturulmak isteniyorsa daha kalın ip veya daha fazla kat sayısında ip kullanılmalıdır. Delikli kumaşlara fransız düğümü atarken, düğümün kumaşın arka yüzüne geçmesini önlemek için ipin kat sayısını arttırın ve iğneyi alttan fazla çekmeyin.



Goblen işleme teknikleri

goblen işleme teknikleri


İĞNE VE İPLİKLE ETAMİN ÜZERİNE HERKESİN YAPABİLECEĞİ GOBLEN SANATINI ÖĞRENMEYE VARMISINIZ???..

dikkat ederseniz şemadaki her işaretin rengi farklı ve bu şemadaki işaretlerin 1:1ve 1:4işleme tekniğini göstermek istiyorum(ayni şemanın iki çeşit  işleme tekniğ)

bu şemadaki işaretlerin 1:1ve 1:4işleme tekniğini göstermek istiyorum
burada gördüğünüz teknik 1:1  ''//////////  ''1işaret 1yarım çarpı hiç delik atlamadan şemayı takip ederek işliyorsunuz




burada gördüğünüz teknik 1:4  -demek iki sırada üst-üste ikişer yarım çarpı(1:4 işlediğinizde gobleniniz iki kat daha büyük oluyor 1:1den)
BU İKİ TEKNİKLE İŞLENMİŞ GOBLENLER TAM YAĞLI BOYA GİBİ OLUYOR


21 Haziran 2015 Pazar

19 Haziran 2015 Cuma

Raoul Maucherat de Longpré (1843-1911)


 Raoul Maucherat de Longpré 1843 yilinda, aristokratik fakat yoksul bir ressam ailesinde dunyaya gelir. 12 yasindan itibaren bir fransiz firmasinda, vantilâtör üzerine boyamakla hayatini kazanmaya basliyor.  1883 Denver, Colorado'da tuallerinden bir tanesi  sergilenmistir. Kuçuk kardesi Paul 'da çiçekler uzerine uzmanlasmis bir ressamdir. Raoul zamanla tuallerinde olusturmus oldugu buketlerin her bir çiçegin ayri bir duygu dili oldugunu ifade etmistir.Misal beyaz leylaklarin temiz ve saf bir sevgiyi ifade etmesi gibi koyu  pembe leylaklar ise askin ilk hislerini temsil eder. Güllere gelince, bin bir çesit renklerine göre ve  yanindaki çiçeklere göre ayri ayri manalar tasir... Bugun bir çok ünlü müzelerde tualleri bulunmaktadir :Fleischer, Scotsdale, AZ; la forte Musée Margaret Woodbury à Rochester, NY, le Musée d'art Brockton  Brockton, MA; l'Institut Hunt , Pittsburgh , PA  ve Musée National d'Art Américain, Smithsonian Institution, Washington, DC























goblen. crossstitch , xstich

2 Mayıs 2015 Cumartesi

Çiği börek

Çiğbörek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir.
Çiğ börek veya özel isim olarak Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Bu börekTürkiye'nin yerli halkı tarafından Türkiye Türkçesi'nde adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuştur, bu yemek Çiğ Köfte gibi çiğ et ihtiva etmez, ancak et böreğe (içli köfte gibi birçok Anadolu yemeğinin tersine) pişirilmeden konur.
Böreğin adı konusunda çeşitli görüşler vardır. Bir görüş "şırbörek" adının pişerken çıkan kızarma sesinden geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş de Kıpçak lehçesindeki lezzetli anlamındaki "çi"den geldiğini öne sürer.

Tarifi

Malzemeler: 1 kg un, 2,5 bardak kadar su, yeterince tuz, yarım kilo kıyma, normal büyüklükte iki veya üç soğan, bir tatlı kaşığı karabiber, kızartma icin yağ.
İç Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve yeterince su ile koyu bir macun kıvamı alana kadar karıştırılır. Hamurun Hazırlanması: Un, su ve tuz karıştırılıp hamur yoğrulur. Hamur kolay açılabilecek bir halde olmalıdır "kulak memesi" denilen yumuşaklık gibi ve dinlenmeye bırakılır. Yarım saat kadar sonra Hamurdan istenilen büyüklükte [örneğin Limon iriliğinde] parçalar kesilir. Her parça yufka halinde fakat yufkadan kalın olarak oklava ile açılır. Hazırlanan kıymadan yufkanın içine bir-iki yemek kasığı kadar açılan daire seklindeki hamurun bir yarısına kenarlarda bir parmak kadar boşluk bırakılarak yayılır. Yufkalar ikiye katlanıp bir küçük tabağın kenarı ile veya bir yufka Ruleti yardımıyla yarım daire seklinde kesilir ve yapıştırılarak kapatılmış olur. Bu hazırlanan Çiğbörekler ikisi bir arada olarak önceden kızdırılmış yağda kızartılır. Hazırlanan çiğbörekleri fazla bekletmeden kızartmak gerekir, uzun zaman beklenirse içine konan Kıymanın sululuğu hamurun epeyce yumuşamasına yol acar ve alıp tavaya koymak zorlaşır ve çiğböreklerin sekilerli bozulabilir. Çiğbörekleri açarken büyüklüklerinin kızartmada kullanılacak tavanın büyüklüğüne uygun olmasına dikkat edilmelidir. Çiğböreğin içinin sulu (sorpalı) kalması ve içinin yarılarak yağ içmemesi istenir.
Çiğbörek ayran veya çay ile sunulur.
Geleneksel olarak, çiğbörek şöyün kazan denen yarımküre şeklindeki ince dökme kazanlarda kızartılır.

    KAYNAK:http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87i%C4%9F_b%C3%B6rek








    Satılık şema

                                                                                                      2209-Flört                                ...