20 Nisan 2012 Cuma

YALANCI MANTI

MANTI


NETTEN BEYENDİĞİM TARİFLER(YEMEKGÜNLÜĞÜM.BLOGCUDAN   HAZIR YUFKA MANTISI. 
Haziryufkamantisi1
Malzemeler:
4 adet yufka 350gr. Kıyma 2 adet soğanın rendesi tuz, karabiber, kırmızı tozbiber yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için;
1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.Haziryufkamantisi2 Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.Haziryufkamantisi3 Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

ÇOK GÜZEL KULE PASTA

YILLAR ÖNCE BONSAİCİCEGİ BLOGCUDAN ALMIŞTIM BU TARİFİ  ÇOK GÜZEL OLUYOR YAPMAK İSTEYEN HİÇ TEREDÜT ETMEDEN YAPABİLİR ÇOK GÜZEL OLUYOR...

PASTA


NETTEN beyendiğim tarifler(bonsaicicegi.blogcu.) KULE PASTA
Bu pastayi dün hazirlamistim.Gecenlerde bu pastayi Oktay Usta tv programinda yaparken gördüm ,cok hosuma gitmisti.Ama ben pandispanyasini daha farkli yaptim.Aslinda bu sabah bir arkadasima kahvaltiya gidicektim pastayi da giderken ona götürücektim.O niyetle yapmistim. Ama bulusmamiz iptal olunca pasta bana kaldi.Bizde evde iki kisiyiz bu pasta bize cok . Bende dedimki hep beraber oturup blogcu arkadaslarla ve bloguma ziyarete gelenlerle yiyelim.

MALZEMELER:
   Pandispanyasi icin:   
        ·       4 yumurta
·       4 kahve fincani un
·        3 kahve fincani seker
·        1 paket kabartma tozu
 
  Kremasi icin:
·       3 su bardagi süt
·       1 su bardagi toz seker
·       3 yemek kasigi un
·       1 paket vanilya
 
  Ici ve üzeri icin:
·       Cesitli meyvalar
·       Kremsanti, süt
·       gida boyasi
·       renkli seker parcaciklari

YAPILISI:
   Öncelikle pandispanya malzemeleri bir kabin icerisine konulur ve cirpilir. Yaglanmis kaliba dökülür ve 175°C isitilmis firinda pisirilir.
Bu arada yukarki krema malzemeleriyle krema pisirilir.
 Pisen pandispanya biraz iliyinca pasta levyesi veya bicak yardimiyla ikiye ayrilir.
 Büyük boy yuvarlak salata kasesi icine kenardan tasacak sekilde strec folya konulur onunda üzerine yani büyük kasenin icine ilik kek in bir parcasi konulur (Strec folya cikarirken daha kolay oluyor,resimde folyo yok cünkü ben unuttum.)Burayi tiklarsan resmini görebilirsiniz http://img.blogcu.com/uploads/bonsaicicegi_DSC00753.JPG .Icine kesilen meyvalardan biraz konur ve üzerine kremadan biraz dökülür. Ortasina tekrar meyvalardan konur onunda üzerine kremadan dökülür ve diger kek in parcasiyla üzeri güzelce kapatilir.Böylece buzdolabinda bir gün bekletilir.
Ertesi gün bir tabaga ters cevrilir ve istenilen sekilde üzeri süslenir. Ben cevirdikten sonra üzerine kremsanti hazirlayip sürdüm. Daha sonra en tepeye meyvalar koyup ,kenarlarini icine yesil gida boyasi kattigim kremsantiyle süsledim. Etrafina seker parcaciklari ekledim.
AFIYET OLSUN...

Satılık şema

                                                                                                  2209-Flört                                ...